Izzadásgátlónk megválasztása előtt minimum kettő szempont miatt kell tájékozottnak lennünk. Első körben azzal, hogy bőrünk felszívja az anyagokat, így azok bekerülnek szöveteinkbe. Második körben pedig azzal, hogy a dezodorok pórus-összehúzó hatásúak. Ebből következik, hogy megakadályozzák a nyirokrendszer méreganyag-ürítését. 

 

A hagyományos dezodorok legkockázatosabb összetevői közé tartoznak az alumínium sók, parabének és a triklozán.

Ezeket természetes eredetű növényi kivonatokkal tudjuk helyettesíteni. A Salvia officinalis, Mentha spicata, Hamamelis virginiana hatóanyagai ideálisak az izzdásgátlásra, ezért natúr- és biokozmetikumainkban is ezeket használjuk a kockázatosabb összetevők helyett.

 

Az orvosi zsályában található illóolaj antiszeptikus hatásából kifolyólag kisebb sérüléseknek is kiváló gyógyítója.

És azt tudtad, hogy a teafaolaj a verejtékezés csökkentése mellett friss és üde illatot kölcsönöz a bőrnek, valamint a baktériumokat is semlegesíti?

 

A higiénikus bőrállapot fenntartása érdekében a Bio Orvosi Zsályás dezodor az egyik legjobb választás, mely magas hatóanyagtartalommal, természetes összetevőkből készült és friss gyógynövényes illatot hagy maga után. Környezetbarát, szelektálható és rendkívül egyszerűen használható: az ápolandó hónalji bőrfelületre 2-3 pumpálás javasolt.