Így előzd meg a ráncosodást még 30 éves korod előtt! 


Lehet, hogy már kezdenek látszódni a finom vonalak a homlokodon, és az apró ráncok a szemed körül? Ám úgy érzed még nem vagy abban a korban, amikor ezt időszerű megelőzni? Olvasd el mit is tehetsz magadért, hogy megelőzd a korai ráncosodást. 


Az öregedő bőr olyan életélmény, amit élete során mindenki megtapasztal, de vannak módok a megelőzésére, vagy legalábbis a folyamat lelassítására. Van néhány dolog, amit már a harmincas éveid előtt megtehetsz annak érdekében, hogy az arcod fiatalos és egészséges legyen. Nézzük meg ezeket. 


Az öregedés teljesen természetes folyamat, miután belépünk a harmincas éveinkbe szervezetünk évente körülbelül 0,5-1%-kal kevesebb kollagént és kevesebb elasztint kezd termelni, aminek eredménye 10 évvel később a kezdeti ráncok megjelenése az arcunkon. Mindkettő olyan esszenciális fehérje a bőrben, ami az idők során fogyatkozik. A kollagén szerkezetet és tartást ad a bőrünknek, az elasztin pedig rugalmasságot biztosít a fiatalossághoz. A felnőtté válást követően tehát ezeknek az ép fehérjeszálaknak a mennyisége csökken, a bőr vékonyabbá és kevésbé rugalmassá válik, ami ráncok kialakulásához vezet akár már a harmincas éveinkre. 


Ez az egész folyamat elkerülhetetlen, de megelőzhető és fékezhető!


A gondot az szokta jelenteni, hogy mivel korábban nincsenek még látható jelei, a fiatalok nem tulajdonítanak jelentőséget a prevenciónak. Akkor próbálnak kapkodni, amikor már megjelennek az első ráncok, míg, ha 27 éves kor körül megkezdődne a célzott bőrtáplálás, jelentősen tudnánk lassítani a folyamatot. 


A korai öregedés megelőzésének módjai:


Ne hagyd ki a megfelelő SPF-et az arcápolásból! 

A nap káros sugarai felgyorsítják az öregedés látható jeleit, és akár bőrrákot is okozhatnak, ezért ügyelj arra, hogy mindig viselj fényvédőt, még télen síeléskor is. Mi számos termékünkbe beletettük a fizikai, ásványi pigmentes fényvédőket azért, hogy például a púdered színét se kelljen mellőznöd, ugyanakkor garantált legyen számodra a védelem! Ha az UV index 3 fölé emelkedik, a napon töltött időszak akár harmadára, negyedére csökkentheti a fényérzékeny/világos bőrűek napon történő tartózkodásának idejét. Ezért kifejlesztettük a Bio reishi & kandilla fényvédő krémünket, ami 22-es SPF-el testre és arcra is használható az arcápoló krém fölé. Másik lehetőség, hogy fizikai fényvédős, ásványi pigmentes nappali hidratáló és sejtrejuvenáló hatóanyagokban gazdag arckrémet használsz.


Mozogj! 

A testmozgás javítja a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, és sokat ad lelkileg is az egészséges ragyogás érdekében, ezért ügyelj arra, hogy legalább háromszor egy héten aktívan mozogj. Ha időd engedi mozgasd meg az arcbőrödet is arctornával, hiszen ott is fontos izomcsoportok vannak. A bőr megereszkedését arcjógával már napi 5-10 perc gyakorlással megelőzheted, így lehet akár további öt évvel feszesebb az arctónusod! Miért „további”? A tapasztalatok szerint a bőrtípus szerint jól választott, anti-ageing hatóanyagokban gazdag biokozmetikumaink öt-tíz évvel fiatalosabb kinézetet is adhatnak bőrünknek – mindezt természetesen, kockázatosabb összetevők nélkül!


Egyél egészségesen! 

Kerüld a dehidratáló ételeket, például az alkoholt és a magas cukortartalmú ételeket, amelyek kölcsönhatásba lépnek a fehérjékkel, és olyan vegyületeket hoznak létre, amelyek ráncosítják a bőrt és „megkeményítik” a sejtek membránjait, a bőrünk rugalmasságának csökkenését eredményezik. Ügyelj arra, hogy sok gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát fogyassz. Valamint olyan antioxidánsokat tartalmazó élelmiszereket, mint az E-vitamin és a C-vitamin, mert ezek segítenek semlegesíteni a külső károsodások által okozott szabad gyököket, s megakadályozzák, hogy károsítsák a bőrt.


Maradj hidratált! 

A sok víz ivása segít megőrizni a bőr hidratáltságát és teltségét, ami segíthet csökkenteni a finom vonalak és ráncok megjelenését, illetve mélységét. Ügyelj arra, hogy mindennap legalább 2-3 liter vizet igyál, ami ha lehet élő víz legyen. Szűrt, és finom nyomelemekkel dúsított vagy jó minőségű ásványvizet fogyassz!


Aludj eleget! 

Az alvás kulcsfontosságú az egészséged megőrzésének szempontjából, és segíthet csökkenteni a finom vonalak és ráncok idő előtti megjelenését az arcodon. A sejtek gyógyulásához, regenerációjához és megfelelő működéséhez elegendő pihenésre van szükség. Ügyelj arra, hogy minden éjjel a bioritmusodnak megfelelő óraszámot végig aludd. Ha már negyven felett jársz, akkor előtte ne felejtsd el felkenni az egyik sikertermékünket a Bio immortelle & goji tápláló éjszakai arckrémet , ami könnyen felszívódó bőrtápláló shea vajban, jojoba- és kandilla olajban gazdag feszesítő krém. Az anti-ageing bőrápolásból jól ismert olasz szalmagyopár kivonata a mandulatejjel, a koriander, hibiszkusz, goji és édesgyökér kivonatok segítségével a fiatalosan tónusos, vitális bőrállapot kialakulását támogatják. Így garantáltan kisimultabb és kipihentebb bőrrel ébredhetsz!

Ha még csak a 30-as éveidben jársz, akkor a Tubarózsa bőrtápláló éjszakai arckrémet javasoljuk, amely komplex éjszakai bőrregenerációt elősegítő krém.


Kerüld a dohányzást, és a rendszeres alkohol fogyasztást!

A dohányzás és az alkohol felgyorsítja az öregedési folyamatokat, ezért a bevitel csökkentése fontos, ha azt szeretnéd, hogy bőröd fiatalos és egészséges legyen. Persze pontosan tudjuk, hogy a húszas évek gyakran a jó bulikról szólnak, ugyanakkor ma már számtalan egyéb formája is van annak, hogy ki tudj kapcsolódni. Például próbálj meg néha társasjáték esteket szervezni a barátaiddal, s közben kevesebb alkoholt inni, mint amikor diszkóba mentek. A cigaretta napjainkban már nagyon könnyen elhagyható! Tudtad, hogy milyen hatékonyak a biorezonanciás leszoktató programok? Főleg, ha előtte beszélsz egy Egészség coach-al a nikotin függőségről való lelki leszokás praktikáiról is. 


Pár évente frissítsd a bőrápolási rutinod! 

Dr. Patrik Treacy ír származású esztétikai bőrgyógyász professzor, aki felkerült a "Világ legjobb esztétikai orvosa (USA) 2019-díjra és címre", és helyet szerzett magának az Aesthetic Medicine Hall of Fame-ben azt írja a Dépology oldalán, hogy az új ráncok kialakulásának megelőzése érdekében érdemes minél korábban elkezdeni az öregedést fékező termékek használatát. Szerinte a bőr ugyan megváltozhat az életkor előrehaladtával, számos módszer létezik az öregedés látható jeleinek csökkentésére. 


A puha és rugalmas bőrnek nem kell véget érnie a 20-as éveinkben. Ha követjük a preventív szépségápolást, segíthetünk magunknak megelőzni a 30-as éveiben járó bőrünk öregedését is. Ha még nem kezdted el, erősen javasoljuk a napi bőrápolási rutin betartását és az öregedésfékező, a fiatalosabb bőrállapotot támogató antioxidáns összetevőket tartalmazó termékek használatát: az öregedés látható jeleinek megelőzése és csökkentése érdekében. Az életkorodnak és a bőrtípusodnak megfelelő otthoni arc- és szemkörnyékápolókat választhatsz különböző ár- és hatóanyagcsoport kategóriákban! Nézz szét a szemkörnyékápoló termékeink között, s ha nem tudsz dönteni kérd az oldalunkon bátran a terméktanácsadónk segítségét.