Vonzóbb szeretnél lenni? Az arcszőrzet teljes mértékben megváltoztathatja egy férfi arcának megjelenését és nagyban befolyásolhatja a stílusát. Manapság a szakáll és egyéb arcszőrzet típusok népszerűbbé váltak, mint korábban. Egyre nagyobb gyakorisággal látunk férfiakat erős pajesszel vagy kecskeszakállal, mint teljesen simára borotvált arccal. Egynapos borosta stílusú arcszőrzetet meglehetősen könnyen lehet növeszteni és ápolni, míg egy teljes szakáll vagy kecskeszakáll trimmelése, formájának igazítása vagy speciális tisztítása sokkal több figyelmet igényel. Egy jó hüvelykujjszabály, olyan stílust válasszunk, ami illik az arcunkhoz és az egészségünkhöz, amely mellett ki tudunk tartani.


Ha úgy döntesz, hogy elfér egy kis extra szőrzet, ne felejtsd el rendben és egészségesen tartani gyakori igazítással, samponozással, Mojito arctisztító habbal és balzsamozással. A további termékek, melyekkel a legjobb ápolást nyújthatod az arcszőrzetednek, a szakállolajak és -balzsamok.  Végül pedig ne feledkezz meg az alatta lévő bőrről sem. Használj természetes összetevőkből készült mélyhidratáló, bőrnyugtató arckrémet, hogy elkerüld a száraz, hámló bőr kialakulását.


Azok a férfiak, akik a borotválkozást - mint mindennapi tevékenységet - kellemes élménnyé szeretnék varázsolni, jó ha tisztában vannak az alábbi ismertetőkkel:

  • Először is, maga a borotválkozás nem a borotválkozási rutin első lépése. Előbb elő kell készíteni a bőrt, hogy a lehető legkevésbé húzza a borotva. Ehhez a területet egy meleg, nedves törölközővel fel kell melegíteni vagy pedig zuhanyzás után borotválkozni. 
  • A következő lépésben igény szerint nagyobb mennyiségű borotválkozó gélt, krémet vagy habot használjunk a felületen, és ne féljünk még több terméket felvinni, ha úgy érezzük szükségességét. A borotvahabjaink hűsítő, bőrnyugtató hatóanyagai (szeszkviterpén vegyületek) kiválóan előkészítik a bőrt. A B- és E-vitaminok pedig elősegítik a gyorsabb bőrregenerálódást.
  • Borotválkozás közben éles pengét használjunk, hogy az életlen borotva ne tépje, hanem vágja a szőrt, a borotvát ne kelljen túl erősen a bőrhöz nyomni.
  • A szőr növekedésével azonos irányban borotválkozzunk, ne ellentétesen, az irritáció elkerülése érdekében. 

Miután lemostuk a leborotvált szőrszálakat, ne felejtsünk el bio after shave-et használni. A BIOLA borotválkozáshoz való (borotvahab, borotvagél) és a borotválkozás utáni termékeit kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy bioaktív természetes összetevői nyugtassák, hidratálják és védjék a bőrt az esetleges égető érzéstől.