Napvédelem:

A 6 hónaposnál fiatalabb kisbabákat mindenképpen óvjuk a közvetlen napfénytől! Amennyiben feltétlen szükséges a napon tartózkodás: használjunk kifejezetten babáknak fejlesztett nagyon erős (SPF 50+) krémet a káros UV sugarak ellen, az arcon, a kézfejen, illetve azokon a területeken, melyeket nem fed ruha. Legyen a kezünk ügyében már tavasszal is egy széles karimájú fejfedő csemeténk részére. Amennyiben babakocsit használunk szereljünk fel rá napernyőt, ami kellő árnyékot biztosít a picinek! Feltétlenül jól szellőző, hosszú ujjú ruhába öltöztessük az érzékeny és sérülékeny bőrű babákat a késő tavaszi vagy nyár eleji séták alkalmával!

SPF 50+ nagyon erős fényvédőkrém mellett is barnul kissé a baba bőre és így hozzájut naponta 20-30 perc alatt a csontképződéshez és az immunrendszer fejlődéséhez, optimális működéséhez.

Hidratálás: már a babáknál is szükséges lehet! Nagyon fontos dolog, mert a babák bőre különösen hamar képes a kiszáradásra, ami akár irritációt is eredményezhet. Pláne mikor kivisszük őket a tavaszi levegőre, ahol bőrüket szél és fény (a nem közvetlen is) éri. Ehhez nyújt természetes segítséget a BIOLA a babáknak készített hatékony készítményeivel:

BIOLA: HOMOKTÖVIS FÉNYVÉDŐ KRÉM SPF 50+

Bőrgyógyászatilag tesztelt nagyon erős fényvédelmet biztosító bio krém, amely bőrtápláló bioaktív hatóanyagokkal készül. A napfény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatok mérséklését támogató antioxidánsokat és bőrápoló hatóanyagokat, bőrtápláló növényi olajokat tartalmazó krém. A szükséges mennyiségű D-vitamin termelődését eredményeső napfényhez így is/emellett is hozzájut a baba a félárnyékos helyen is 20-30 perc alatt!

Ásványi pigmentekkel nagyon erős fényvédelmet biztosító krémünket az ujjaink segítségével feljuttatjuk és gyengéden tapintó mozdulatokkal szétkenjük a baba bőrfelületére, amelyet érdemes előtte vízzel enyhén benedvesíteni az egyenletesebb fedőhatás és a könnyebb használat érdekében.

NATURISSIMO: HERBAL BABA BALZSA 

A bőr környezeti ártalmaktól való védelmét támogatja a balzsam. Orvosi somkóró és a körömvirág, édesgyökér bőrregenerációt támogató kivonatát és allantoint tartalmaz. A vadárvácska, a lenmag kivonat az érzékeny bőrt kiválóan ápoló shea vajjal, mandulatejjel, pórsáfrány és jojoba olajjal különlegesen hatékonyan óvja és táplálja a baba bőrét. A bőrnyugtató hatóanyagok mellett a hidratációt is elősegíti és a nem nano méretű titán-dioxid kis mértékben a fényártalmaktól is óvja az érzékeny bababőrt. A bőrgyógyászatilag tesztelt készítmény megnyugtató segítség a baba bőrére! Ez a natúr szemlélettel formulázott balzsam mentes a mesterséges illatanyagoktól és nem tartalmaz: paraffinolajokat és parabéneket sem.

Öko Tipp: Vásárolj tudatosan! Csak azt vedd meg, amire valóban szükséged van! Válassz tartós, minőségi alapanyagot, és a külföldi helyett támogasd a fair trade, helyben előállított termékeket.