Keresés
Kosár
15:00
0 termék van a kosárban
A kosarad még üres! Biola
Összesen: 0 Ft
Bejelentkezés

Természetes szépségápolás a húszas éveinkben: Bőrhidratálás biokozmetikumokkal

A 2020-as évek egyik meghatározó trendje a természetes szépségápolás és a biokozmetikumok használata.

Természetes szépségápolás

A 2020-as évek egyik meghatározó trendje a természetes szépségápolás és a biokozmetikumok használata. Egyre több fiatal fordul a természetes, organikus bőrápolási termékek felé, amelyek nemcsak a bőr egészségét támogatják, hanem környezetbarát megoldásokat is kínálnak. Ebben a bejegyzésben a bőrhidratálás fontosságáról és a természetes vízmegőrzőképességet támogató és az antioxidáns hatóanyagokról lesz szó, amelyek segítenek megőrizni a fiatal bőr egészséges működését, frissességét és ragyogását.

Az első lépés: A tudatos bőrhidratálás

A bőr megfelelő hidratálása minden életkorban elengedhetetlen, de a fiatalok számára különösen fontos. A bőr hidratálása nemcsak a rugalmasság megőrzésében segít, hanem védelmet nyújt a külső környezeti hatások ellen is. A dehidratált bőr száraz, érdes tapintású lehet, és hajlamosabb a pattanásokra, illetve más bőrproblémákra – a pigmentációs zavarra is! A száraz bőrön sokkal látványosabbak, mélyebbek a ráncok is, ezt is megelőzhetjük, ha belülről vízzel, kívülről pedig más bőrhidratáló hatóanyagokkal, gyógynövényekkel ápoljuk bőrünket!

Természetes Vízmegőrzőképességet Támogató Hatóanyagok a BIOLA kozmetikumaiban

A natúr- és biokozmetikumok előnye, hogy nem tartalmaznak olyan kockázatosabb összetevőket, amik terhelik a bőr anyagcseréjéz, nehezítik az egészségesen aktív bőrműködést. Tehát a tiszta összetétel mellett olyan természetes, növényi hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek segítenek megőrizni a bőr természetes nedvességtartalmát. A BIOLA kozmetikumai ráadásul ezeket a hatóanyagokat kiemelten magas koncentrációban tartalmazzák a látványos szépítő hatásért. Íme néhány kiemelkedő, ellenőrzött (ökológiai vagy biokozmetikumokban is megengedett tisztaságú) forrásból származó összetevő a BIOLA termékeiből, amelyek hatékonyan támogatják a bőr hidratáltságát:

  1. Hialuronsav: Ez a természetes molekula képes saját súlyának sokszorosát megkötni vízben, így kiváló hidratáló. Segít a bőr rugalmasságának megőrzésében és a finom vonalak feltöltésében, kisimításában.
  2. Aloe Vera: Az aloe vera gél bőrnyugtató és hidratáló tulajdonságairól ismert. Gazdag poli- és oligoszacharidokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek hidratálják és regenerálják a bőrt.
  3. Shea Vaj: A shea vaj gazdag zsírsavakban és antioxidánsokban, amelyek mélyen hidratálják, táplálják a bőrt, és védőréteget képeznek a nedvesség megőrzésére.
  4. Glicerin: A glicerin úgy segíti a bőr vízmegtartó-képességét, hogy a magához vonzza és majd hosszú ideig megtartja a mikroszkopikus méretű vízmolekulákat.  
  5. Jojoba Olaj: A jojoba olaj nagyon hasonló a bőr természetes faggyújához, így könnyen felszívódik és mélyen hidratál, táplál.
  6. Tremella gomba: A súlyának k. háromszázszorosát tudja megkötni vízből, így tartósan feszesebbé varázsolja az arcbőrt.
  7. Corallina alga: Antioxidáns, hidratáló és nyugtató tulajdonságai mellett ásványi anyagokkal is gazdagítja a bőrt.
  8. Arónia (fekete berkenye): Az arónia kiemelkedően magas gyökfogó kapacitással rendelkező leve hatékony bőrmegújító, erős gyulladáscsökkentő, valamint ránckisimító hatású.

Természetes bőrhidratálás, szakértelemmel!

A biokozmetikumok előnye, hogy mentesek a kockázatosabb vegyi anyagoktól, mint például a parabének, alkil-szulfátok és szintetikus illatanyagok. Egyszerűen nem kapja meg a hivatalos bio tanúsítást, ha tartalmaz ilyen – amúgy minden kommersz márkában megtalálható – kockázatosabb összetevőket. Ezek köztudottan irritálhatják a bőrt és terhelhetik a működését. Ezzel szemben a természetes kozmetikumok gyengédek a bőrhöz, és támogatják annak természetes megújulási folyamatait.

Hogyan válaszd ki a megfelelő terméket?

A fiatalok számára a megfelelő biokozmetikum kiválasztása kulcsfontosságú, hogy megelőzhessék a korai bőröregedés folyamatát. Fontos, hogy olyan termékeket válasszunk, amelyek megfelelnek a bőrtípusunknak és specifikus igényeinknek. Az összetevők (INCI) alapos tanulmányozása és a bőrtípusunkhoz illő termékek kiválasztása segít elérni a kívánt hidratáltságot és üde ragyogást vagy feszes és matt bőrképet kapjunk! A BIOLA termékszűrője segít kiválasztani a bőrtípusodnak legjobb kozmetikumokat! A huszas éveink végén is küzdhetünk még a zsíros bőr kihívásaival, a speciálisan a problémás, aknés, pattanásos, mitesszeres arcbőrre fejlesztett kozmetikumainkat viszont természetes megoldást adnak! Segítségükkel megelőzheted az atrófiás hegeket és a pigmentációs zavarokat.

Mi a lényeg?

A természetes szépségápolás és a biokozmetikumok használata nemcsak trendi, hanem hosszú távon is jótékony hatással van a bőrre. Olyan természetes növényi antioxidáns hatóanyagokkal, mint amilyen a havasi gyopár, az arónia, a csipkebogyó, a gránátalma,  a paradicsom, a búzavirág, stb. segíthetjük az ásványi pigmentes, bio fényvédők mellett a fiatalosan üde és feszes bőr megőrzését! A fiatalok számára különösen fontos a megfelelő hidratálás, amelyet természetes vízmegőrzőképességet támogató hatóanyagokkal érhetünk el. Ennek szakértője Dr. Gyovai Viola, aki természetes kozmetikumokkal segít megőrizni a bőr egészségét, frissességét és ragyogását! Kerüld el a kommersz kozmetikumok kétes eredetű, kockázatosabb összetevőit és bízz a gyógynövények szépítő erejében!

Segíthetünk?

Indulj el te is a természetes szépségápolás útján, és tapasztald meg a biokozmetikumok csodálatos hatásait! Ha bármi kérdésed van, írj ránk közösségi felületeinket (IG, FB, TikTok) és szakértőink a lehető leghamarabb, örömmel segítenek Neked!