Természetes gondoskodás az első percektől II.


Vegyük szemügyre miért is olyan különleges és érzékeny az újszülöttek, a babák bőre! Miért szükséges kitüntetett figyelemmel lennünk a bőrápolásuk terén attól a pillanattól kezdve, hogy először fürdetjük meg féltett gyermekünket?

Kültakarójuk jelentősen vékonyabb és átjárhatóbb, mint az érett, felnőtt bőr. A verejték- és faggyúmirigyek még fejletlenek, testsúlyukhoz képest testfelületük nagyobb, ennek következtében a picik hőszabályozás még nem megfelelő, könnyen kihülnek. Mindemellett a bőrt alkotó hámréteg és irharéteg közötti kapcsolat gyengébb, mint a felnőtteknél. Erre a laza kapcsolatra visszavezethetően könnyebben jöhet létre felhólyagosodás vagy gyulladásos folyamatok okozta kiütésképződés. Azonkívül a fertőzésekkel szemben védő, ún. hidrolipid savköpeny sem alakult még ki teljes mértékben. Mindezek fényében érthető miért is fontos odafigyelnünk az egészséges bőr kialakulását támogató tisztálkodószerek használatára a kezdetektől fogva.

Segítőtársaik lehetnek ebben a BIOLA kincsestárából az alábbi natural termékek.


Herbal baba krémhabrürdő

Kíméletesen tisztítja a baba bőrét. A makadámia olaj utánzsírozó hatásán túl a mandulatej hidrolizátuma, a B5- provitamin és B3-vitamin és az allantoin segíti a bőrregenerációt. A csicsóka-, az édesgyökér és a körömvirág kivonata a bőrregenerációt támogatják. Az atlanti cédrus allergénmentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását.


Gyermek és baba krémhabfürdő

Kíméletesen tisztítja a babák és a kisgyermekek bőrét. A jojoba olaj utánzsírozó hatásán túl az édesgyökér, a mandulatej hidrolizátuma, a B5- provitamin és az allantoin támogatja a bőrregenerációt. Az atlanti cédrus allergénmentes illóolaja pedig segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását.