Problémás, zsíros, pattanásos bőrre olajat? Ez hogyan lehetséges? 

Unja már zsíros, pattanásos bőrt, pedig már rég kinőtte a tinédzserkort? Avagy gyermeke küzd a problémás bőrével?

Valószínűleg hallott már a tesztoszteron vagy általában az androgén hormonok pattanást kiváltó hatásáról, mindkét nemnél. Valójában azonban a DHT, a dihidrotesztoszteron, a tesztoszteron egyik formája a tettes. Ez az androgén hormon stimulálja a faggyútermelő mirigyeket a bőrben, ami zsírossá teszi azt. Minél több a tesztoszteron, annál több DHT is termelődik.

Létezik egy speciális enzim, amely a tesztoszteront átalakítja DHT-vé, melynek a neve 5-alfa reduktáz. Szerencsére léteznek olyan anyagok, amelyek blokkolják az 5-alfa reduktáz hatását, az úgynevezett DHT blokkolók, melyek segítenek csökkenteni a túlzott faggyútermelést azáltal, hogy csökkentik a termelt DHT mennyiségét.         Az esszenciális zsírsavak, köztük a gamma-linolénsav és a linolsav, ismert DHT-blokkolók közé tartoznak. Tudni érdemes, hogy pattanásokra hajlamos bőrben megváltozik a faggyú összetétele, hiányoznak az esszenciális zsírsavak, melyek alapesetben a faggyú normál összetevői. Ez a hiány pedig közvetett módon eltömíti a pórusokat és pattanások megjelenéséhez vezethet.

Kiváló hír bárkinek, akinek zsíros, pattanásokra hajlamos a bőre, hogy a megfelelő növényi olajok a bőrre juttatva segíthetnek megelőzni a jövőbeni pattanások kialakulását. Érdemes kipróbálni ezt az elsőre furcsán hangzó dolgot a BIOLA arcápoló olajaival, melyek esszenciális zsírsavakat tartalmazó növényi olajokban bővelkednek! Fontos, hogy mindig nedves bőrre kell az olajat felvinni!


Könnyen beszívódó ún. száraz olaj, amely a sugárzóan szép megjelenésű bőr kialakulását segíti. A bőrregenerációt támogató körömvirág, aranyvessző és orvosi zsálya kivonatokkal készül. A bőrtápláló argán, inchi, szilvamag olaj, valamint ligetszépe, jojoba olajok segítik a fiatalosan üde, selymes bőrérzet kialakulását. Az antioxidánsokban gazdag rozmaring kivonata, valamint az E-vitamin a rejuvenálódási folyamatokat támogatja.


Bőrtápláló, bőrselymesítő ligetszépe, makadámia, repce és tökmag olajokkal, valamint a körömvirág és a vanília kivonataival készülő, a zsírhiányos bőrt ápoló olaj, amely segíti a bőrt védő hidrolipid réteg kialakulását, annak megóvását a környezeti ártalmaktól.


Könnyen beszívódó növényi bioaktív olajok tárháza, amely a sugárzóan szép megjelenést segíti. A bőrregenerációt támogató és a korai öregedéstő védő hatóanyagokban gazdag kurkuma, homoktövis, körömvirág és aranyvessző kivonatokkal készül. A bőrtápláló argán, inchi, szilvamag olaj, valamint chia és jojoba olajok segítik a fiatalosan üde, selymes bőrérzet kialakulását. Az antioxidánsokban gazdag rozmaring- és citromfű kivonata, valamint az E-vitamin a rejuvenálódási folyamatokat támogatja.