Milyen hatások hagynak nyomot a bőrünkön?

Tudatos odafigyeléssel sokuk megelőzhető


A Napból származó ultraviola sugarak káros hatásai mellett nem mehetünk el szó nélkül, ha a bőröregedésről illetve annak megelőzéséről, az anti-ageingről beszélünk. Tudnunk kell róla, hogy a fénykárosodás gyorsítja az öregedési folyamatot, emiatt fontos, hogy mindennapi életben is védjük bőrünket ásványi pigmenteket tartalmazó nappali arckrémek, arcgélek használatával. Vagyis ne csak akkor gondoljunk a napvédelemre, ha nyaralunk, a szabadban dolgozunk, vagy sportolunk, hanem a dolgos mindennapok során, a napfényszegény téli hónapokban is! Arról nem is beszélve, hogy a halogén lámpák és a monitorok kék fénye is bocsát ki a bőr öregedését gyorsító sugarakat, az ún. kék fényt.


És mi legyen az esti rituálékkal?

A szép bőr meglétéhez olyan tényezőket is érdemes figyelemebe vennünk, amire korábban talán nem is gondoltunk. Ez pedig a bőrünk biológiai ritmusa. Hiszen ápolhatjuk a bőrünket a legkorszerűbb, legtermészetesebb kozmetikumokkal, ha mindig kialvatlanok vagyunk, sosem alszunk eleget, sosem fekszünk le időben, a bőrműködésünk diszharmóniája bizony meg fog látszani. Lényegében este 10 és hajnali 3 óra között regenerálódnak a legaktívabban a bőrsejtek, ekkor termelődik a legtöbb kollagén és elasztin is az irharétegben. Ráadásul a növekedési hormon mintegy kétharmada szintén ebben az idősávban képződik, ami nélkülözhetetlen a bőr optimális működéséhez és a ráncok kialakulásának visszaszorításához.


Amint arról már olvashattak rovatainkban, a kor előre haladtával bizony egyre vékonyabb és rugalmatlanabb a kültakarónk. Aminek következtében az alvás közben a párnának nyomódott arcon a keletkező ráncok, főleg, ha mindig ugyanabban az oldalt, hason fekvő pózban töltjük az éjszakát, mintegy megtörve a bőrt, állandósulhatnak. Figyeljük csak meg dekoltázsunkat is ebből a szempontból, ha mindig oldalt fekszünk!


Kényeztesse bőrét a leghatékonyabb természetes eredetű hatóanyagokat tartalmazó BIOLA éjszakai krémeinkkel annak érdekében, hogy bőre természetes megújulását még eredményesebbé tegye az éjszaka leple alatt!


BIOLA – GÖRÖGSZÉNA – BARACKMAGOLAJOS ÉJSZAKAI ARCKRÉM

Gyorsan felszívódó éjszakai arckrém. Az éjszakai bőrstruktúra felépítő folyamatokat támogató görögszéna, majoranna és bazsalikom kivonatával, multivitamin komplex-szel és ásványi sókkal készülő krém. Értékes bőrtápláló sárgabarackmag-, jojoba-, avokádó- olajai és a hyaluronsav is segítik a fiatalosan üde bőrállapot kialakulását. A birs, szőlő és lucerna kivonat a feszes és vitális bőr kialakulásához járul hozzá. A zsír és vízhiányos bőr hatékony, vitalizáló ápolószere.


NATURISSIMO – TUBARÓZSA BŐRTÁPLÁLÓ ÉJSZAKAI ARCKRÉM

Komplex bőrtápláló éjszakai arckrém erősen zsírhiányos és vízhiányos bőrre. A tucuma -, shea -, kakaóvaj a környezeti hatásoknak kitett bőr komplex táplálást segíti elő, az E, a B3, a B6- és a B9 vitaminokkal és a panthenollal karöltve. A tamanu, a kukoricacsíra, a ricinus és a szőlőmag olajok bőrtápláló zsiradékanyagai segítik az éjszaka során a bőrregenerációs folyamatokat. A mandulatej hidrolizátuma a ginseg kivonattal együtt  a bőrstruktúra felépítő folyamatokat támogatja. A litchi kivonata, a hyaluronsav, az aloe juice mellett a hidratáltabb bőrállapot kialakulását segíti.


DEMETER EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – BIO IMMORTELLE & GOJI TÁPLÁLÓ ÉJSZAKAI KRÉM

Könnyen felszívódó, bőrtápláló shea vajban, jojoba - és kandilla olajban gazdag éjszakai arckrém. Az anti-ageing bőrápolásból jól ismert olasz szalmagyopár kivonata a mandulatejjel, a koriander, a hibiszkusz, a goji és az édesgyökér kivonatok segítségével a fiatalosan tónusosabb bőrállapot kialakulását támogatják, a C- és az E – vitamin jelenlétében.