A bemelegítés edzés előtt pont olyan fontos szerepet játszik a sportban, mint maga az edzés.

Bármilyen típusú mozgásformát is választunk ezt a lépést nem szabad kihagyni. A bemelegítés célja ugyanis a szervezet felkészítése a nagyobb megterhelésre.

Bemelegítés során a szervezetet nyugalmi állapotból fokozatos átvezetéssel egy terheléses állapotba helyezzük át, hatására fokozódik a vérkeringés, aminek következtében emelkedik a test hőmérséklete, így az edzés során igénybe vett izmok is elkezdenek bemelegedni és rákészülni az edzésre.

Rugalmasabbá és nyújthatóbbá válnak az izmok, valamint a fokozott vérkeringés hatására javul az izom és szalagjainak oxigénellátása, aminek köszönhetően csökkenthető a sérülések kialakulása. A bemelegítés során a fokozatosság elvét betartva kell a test valamennyi izomcsoportját megmozgatni. 

A bemelegítő krém használata nem helyettesíti a bemelegítést, de támogatja annak hatékonyságát.

A megfelelő bemelegítő krém alkalmazása edzés előtt segíti az izmok átmelegítését, ellazítását, felkészítését a terhelésre.

Kerüljük a vegyileg formulázott, kőolaj alapú, szintetikus összetevőkből készült kommersz sportkrémeket, mert nem támogatják a bőr egészséges működését!

A bemelegítő sportkrémek eltérő összetételüktől függetlenül közös mechanizmus alapján működnek: olyan vérbőséget okozó anyagokat tartalmaznak, melyek hatására a bekent terület hajszálereinek véráramlása fokozódik. Az élénkebb vérkeringésnek köszönhetően az érintett területre nagyobb mennyiségű friss vér áramlik, amitől az izmok átmelegszenek, a meleg izmok pedig lazábbá, jobban terhelhetővé válnak.

A hideg, merev izmok sérülékenyebbek, terhelés hatására előfordulhat, hogy az izomrostok nem nyúlnak, hanem apró szakadások keletkeznek az izomszövetben.

A meleg izmok jóval rugalmasabbak, így az izomhúzódás és az izomláz kialakulásának esélye is csökken.

A BIOLA EVERYOUNG Sportkrémjét komplex, bioaktív összetevőkkel direkt úgy fejlesztették ki, hogy rozmaring olajjal és paprika kivonattal fokozza a bőr mélyebb rétegeiben is a szövetek vitalitását.

A benne található eukaliptol fájdalomcsillapító és antiszeptikus hatású, mely az orvosi somkóró kivonattal, fájdalommérséklő hatásáról ismert szegfűszeg és fenyő illóolajával „átmelegíti” testünket.

Érdemes edzés után is alkalmazni a lelazításhoz, izmaid hálásak lesznek!