Számos kamasz küzd problémás bőrrel, mely a szülőknek is gondot okoz. A tudatos bőrápolást nem lehet elég fiatalon elkezdeni, mivel a tünetek hegesedéshez, súlyosbodáshoz vezethetnek. 

 

Kamaszkorban a zsíros bőrű fiatalok nagyobb rizikónak vannak kitéve az aknésodás szempontjából, ugyanis ebben a korban nagy mennyiségben termelődnek a nemi hormonok. Ezáltal a faggyútermelés is növekszik. Akné (pattanás) akkor képződik, ha a bőrben található faggyúmirigyekbe baktériumok (esetleg sarjadzó gomba) jutnak. Ritkább esetben allergiás válaszreakció is kiválthatja ezt a folyamatot. 

 

Bőrünk egészsége érdekében nem kínos segítséget kérni, mivel a helyes bőrápolás megelőzi a sebhelyesedést. Tiniként az egyik legfontosabb teendő, hogy eltávolítsuk a felesleges faggyút és szennyeződést, valamint megszüntessük a mitesszerek eltömődését. Erre a célra szappant komedogén hatása miatt ne használjunk! A komedogén, magyarul mitesszerképző, a comedo kifejezés angolul annyit tesz, mitesszer.

 

A mindennapos arcápolás kulcsszerepet játszik ebben, viszont csak olyan készítményeket szabad választani, amelyek nem irritálják bőrünket. A Naturissimo Tini Arclemosó Gél egy tökéletes választás, mert a citromfű, fűzfa és csombord kivonatainak együttes hatása normalizálják a faggyúmirigy működését és hidratáltabbá teszi bőrünket. Mindemellett E-, B3-, biotin vitaminokkal és panthenollal látja el a zsíros, problémás bőrt. 


A citromfű a gyógyászati történelemben évszázadok óta nagyra becsült növény. Fő hatóanyaga az illóolaj, mely nyugtató hatással bír. Paracelsus, svájci orvos  szerint  a citromfű jótékony hatásai meghosszabbítják életünket.