A férfiak borotválkozásáról még pár gondolatban

A borotválkozás elengedhetetlen kelléke az éles borotva, ami kötelező darab, ugyanis a tompa penge önmagában is a bőr sérülését rejtheti magában, viszketést és „borotvaégést” okozva. A szőr növési irányával szembeni borotválkozásnak számos hátránya van, egyrészt könnyebben megsérül a bőrfelület, másrészt gyakrabban okoz benőtt szőrszálakat. Ezen felül olyan problémákat is okozhat, mint a bőrgyulladás és bőrfertőzés.

Fontos, hogy a borotva tiszta legyen ezért, borotválkozás közben gyakran öblítse ki a pengéket, a rárakódott szőrzettől és elhalt bőrhámsejtektől.

Borotválkozás után mindig öblítse le hideg vízzel az arcát, mely elősegíti a pórusok bezárását, azon felül önmagában is gyulladáscsökkentő hatású. Végül puha, tiszta törülközővel szárítsa meg. A bőrt nem szabad dörzsölni, csak felitatni róla a nedvességet!

Sokan egyfajta illatosítónak gondolják a borotválkozás utáni arcápolókat, az elsődleges céljuk mégis a bőr egyensúlyi állapotának helyreállítása. Segítenek megnyugtatni az arcbőrt a borotválkozás után fellépő irritációtól, fertőtleníteni az esetleges apró hámsérüléseket, valamint megkönnyítik a bőr nyugtatását és az elveszett nedvesség pótlását.

A borotválkozással nemcsak a szőrszálakat távolítjuk el az bőrről, hanem a folyamata önmagában egy enyhe hámlasztással is felér, aminek gyakorta ki van téve a férfiak bőre. Tehát megérdemlik az extra gondoskodást egy remek borotválkozás utáni készítménnyel, amit szeretettel nyújtunk át Önnek a kínálatunkból.

NATURISSIMO – TIME DEFENCE AFTER SHAVE BALZSAM

Könnyen felszívódó borotválkozás után balzsam, az érzékeny bőrt nyugtatja és regenerálja és kellemes illatot is biztosít! A ginseng és a gyömbér kivonata a vitális a feszes bőr kialakulását támogatja. A cickafarkfű kivonatát és hűsítő fodormenta illóolaját, mentolt, továbbá cédrus illóolajat tartalmaz. Az ún. bőröregedési folyamatok mérsékléséhez komplex támogatást ad. A hyaluronsav és a gyógynövények hatóanyagai, valamint a vitamin komplex a fiatalosan üde bőrérzet kialakulását segítik. Értékes bőrtápláló hatóanyagaival a kisimultabb, kipihentebb bőrállapot kialakulását támogatja!

BIOLA – BIO SPICE AFTER SHAVE ARCÁPOLÓ

Könnyen felszívódó elegáns illatú after shave balzsam, amely a száraz és érzékeny bőr megnyugtatását és regenerálását segíti elő. Az orvosi zsálya-, kamilla-, és aranyvesszőfű kivonatot, valamint hűsítő mentolt és megfelelő bőrhigiénés állapotot elősegítő teafaolajat tartalmaz. A jojoba, a makadámia, a tamanu olajok, a shea vaj, valamint az E- és B5-vitaminok támogatják a komplex bőrápolást. Az aloe leve, a varázsmogyoró kivonata és a narancs gyümölcsvíz a fiatalosan tónusos, hidratáltabb bőrállapot kialakulását segíti.

EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – BIO SZANTÁLFA TIME DEFENCE AFTER SHAVE BALZSAM

Könnyen felszívódó borotválkozás utáni balzsam a legtisztább forrásból, amely a száraz és érzékeny bőrt nyugtatja és regenerálja. Kamilla és spárga kivonatot, valamint hűsítő és megfelelő bőr higiénés állapotot elősegítő mentolt is tartalmaz. A bőrre ható bőröregedési folyamatok mérsékléséhez komplex támogatást ad a bőrnek a homoktövis, az olajfalevél, a hibiszkusz és a ruta kivonata. A kisimultabb, kipihentebb bőrállapot eléréséhez a természetes hatóanyagaival járul hozzá!