A kínaiak találták fel a fogkefét, valamikor a XV-XVI. század környékén. Elsőként vaddisznószőrből készítették a sörtéket. Onnan indult hódító, világkörüli útjára és fejlődött arra a szintre, ahol manapság tartunk.

A megfelelő fogkefe kiválasztás lehetővé teszi a szájüreg hatékonyabb tisztítását, ápolását.  Természetesen a megfelelő fogmosásra szükséges 4-5 percet nem érdemes lerövidíteni.

A megfelelő fogkefe kiválasztása lehetővé teszi a szájüreg hatékonyabb tisztítását, ápolását. A természetes fogkrémek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek csökkentik a lepedéket, felfrissítik a leheletet, valamint kiegyensúlyozzák a szájüreg mikrobiomját, (a szánkban élő mikróbák összessége). Ugyanakkor, ha a fogkeféje nem éri el és nem tisztítja hatékonyan a száj minden szegletét (pl. azokat a nehezen elérhető területeket, amelyek az őrlőfogak mögött vannak), akkor valószínű, hogy bármilyen remek is a fogkrém, nem éri el vele a maximális hatást. Ha időt szakít a megfelelő fogkefe megtalálására, akkor a legtöbbet hozhatja ki a szájápolási rutinjából. A körkörös tisztítófejű elektromos fogmosók is hatékony megoldást nyújtanak.

A soft, illetve az extra soft minőségű sörtével ellátott, kisfejű fogkefék a leghatékonyabbak és a leginkább kíméletesek az érzékeny ínyhez.

Mire ügyeljünk a teljeskörű higiéné szempontjából?

-          a fogkefét használat előtt és után öblítse le forró vízzel kb. 15-20 másodpercig,

-          használat után hagyja teljesen megszáradni!

-          kerülje a családtagok fogkeféinek közvetlen egymás mellett tartását!

-          tartsa a lehető legtávolabb a WC csészétől, még akkor is, ha zárt fedél mellett történik az öblítés! Ha teheti, tartsa távol a mosdótól, hiszen piszkos a víz, így kórokozók fröccsenhetnek a sörtékre!

-          készítsen ecet, víz és szódabikarbóna keveréket! A fogkefe fertőtlenítéséhez áztassa a keverékbe 30 percig, majd háromszor öblítse le!

-          a fogkefetartót rendszeresen tisztítsa meg mosogatószerrel!

-          természetesen két, maximum háromhavonta cserélje ki a fogkeféjét, illetve betegség után mindenképpen!

Termékeink ellenőrzött, natúr - és bio fogápoló kozmetikumainkban a természet legjavát találja, melyek segítenek Önnek fenntartani a megfelelő szájhigiénét, a korrekt fogmosási technikával karöltve.

 

DR. GANOLIFE – REISHI – TEAFAOLAJOS FOGKRÉM

https://biola.hu/fog-es-ajakapolas-kategoria/bio_reishi_teafaolajos_fogkrem

A teafaolaj, citrom és menta illóolaja elősegíti a megfelelő szájhigiéniás állapotot és az üde leheletet. A ganoderma gomba, a bíbor kasvirág és kamilla kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést. S.L.S., és triklozán mentes fogínyápoló, amely óriási segítség lehet a fogínygyulladással küzdők részére.

EVERYOUNG BIODYNAMIC SKIN CARE – YAM – TEAFAOLAJOS FOGKRÉM

https://biola.hu/fog-es-ajakapolas-kategoria/yam_teafaolajos_fogkrem_75_35_oko__66__demeter

A teafa és a mandarin illóolaja a megfelelő szájhigiéniás állapotot, üde leheletet biztosítja. A kamilla, citromfű, kakukkfű, illetve a jamgyökér kivonata a szájnyálkahártya és a fogíny regenerálódását segíti. Kíméletesen polírozza a fogakat és mérsékelheti a lepedék és fogkőképződést.

NATURISSIMO – HERBADENT FOGKRÉM

 

https://biola.hu/fog-es-ajakapolas-kategoria/herbadent_fogkrem

S.L.S., és triklozán mentes termék fogínyápoló összetevőkkel.  A friss leheletet és megfelelő szájhigiénés állapot kialakulását támogatja. A pemetefű, mirha és bíbor kasvirág kivonata a fogíny és szájnyálkahártya regenerálódását segíti. Kíméletesen, de hatékonyan polírozza és mérsékelheti a fogkő lerakódását.