Az antioxidánsok bőrre kifejtett jótékony hatásai
Természetes anti-ageing – az A–vitamin


 A bőrünk egészséges és kiegyensúlyozott működéséhez elengedhetetlen az igen erőteljes antioxidáns hatású A –vitamin jelenléte. Hiányában száraz, durva, érdes bőr alakulhat ki, könnyebben károsodnak a bőrhám sejtjei és így az A-vitamin alacsony szintje mellett nehezebben is regenerálódik a bőr. A bőrre kifejtett számtalan jótékony hatása miatt igazi jolly-joker a bőrmegújítás terén. Serkenti a kollagénképződést, illetve a sejtek megújulási képességét. Rugalmasabb, erősebb bőrt eredményezve. Mindezek abban is megmutatkoznak, hogy csökkenti a már meglévő ráncok mélységét, valamint az idő előtti öregedés gátlása révén megelőzi az újak kialakulását. Aktív szerepet játszik a bőrbarrier, a bőr fizikokémiai védőrétegének kiegyensúlyozásában, támogatva ezáltal a bőr ideális hidratáltságági szintjét. Előnyös hatásai közé tartozik még a pattanások kialakulásának mérséklése, azáltal, hogy enyhíti a pórusokban a faggyú felgyülemlését és a sejtfelszaporodást, ami a pórusok eltömődéshez vezet. A szeborreás bőr szebbé válik általa.


A táplálékainkban előforduló természetes forrásai: tojássárgája, belsőségek, tengeri halak. A zöldségekben és gyümölcsökben béta - karotin formájában találhatjuk meg az alapanyagát, melyből a testben szintetizálódik, képződik az A –vitamin. A béta-karotin a természetben a narancssárga, vörös, sárga és zöld színű termésekben fordul elő. Jeles képviselőik: sárgarépa, édesburgonya, sütőtök, sárgadinnye, sárgabarack, mangó, egres, spenót, brokkoli, kelkáposzta, borsmustár petrezselyem, cikória. Ezek fogyasztása az A – vitaminnal ellentétben nem okoz felhalmozódást a szervezetünkben, együnk belőlük bátran minden nap (lehetőleg organikus gazdálkodásból származót) a szép és egészséges bőrért! Mivel felszívódásuk olajok, zsírok jelenlétében történik, érdemes fogyasztásukkal egyidőben (főleg nyers állapotban) kevéske finomítatlan növényi olajat is magunkhoz vennünk.


A BIOLA készítményeiben tálcán kínáljuk bőre egészségének védelmében az A - vitamint, az anti-ageing hatását is kihasználva a bőr idő előtti öregedése elleni segítséget nyújt.
A bőrregenerációt és újrastruktúrálódását támogató gyömbér, goji, és szalmagyopár kivonatával, B3-, B5-, E- és A vitaminnal (Retinyl palmitate), valamint ásványi sókkal készülő, gyorsan felszívódó arckrém. Értékes bőrtápláló gránátalmamag és argán olajok segítik a fiatalosan üdébb bőrállapot kialakulását. A zsír és vízhiányos bőr különlegesen hatékony tápláló ápolószere, amelyet krémpakolásként is használhatunk.
A kevert és tágpórusú bőrre feszesítő, újrastruktúrálódást támogató gyógynövények kivonatával készülő arckrém, a három erős antioxidáns vitamin jelenlétében, mint az A -, C – és E vitaminok. Éjszakai arcápolóként is használható. Víz- és zsíroldékony hatóanyagai elősegítik a bőrregenerációt és könnyen felszívódó olajos összetevői szépítik a bőrt.