Arcápolási rutin tizenéves korban, amikor amúgy is annyi bajom van?!


Napjainkban, mint sok egyéb dolog, a serdülőkor és annak kellemetlen mellékhatásai is bizony hamarabb köszöntenek be, mint évtizedekkel ezelőtt. Aminek okait hosszasan fejtegethetnénk, a technikailag felgyorsult világtól, a feldolgozott és agyonvegyszerezett élelmiszereken át, az állattenyésztéseben rutinszerűen alkalmazott hozamfokozók és antibiotikumok használatától, egészen a vezetékes vízben fellelhető (a fogamzásgátló gyógyszerekből származó) nemi hormonok egyre magasabb szintjéig.


Ez az életkor a változások egész arzenálját sorakoztatja fel, így nem csoda, ha kezdetben nehezen tudjuk rávenni növekvő csemeténket a természetes bőrápoló kozmetikumok rendszeres használatára. Ugyanakkor, ha megtapasztalják, milyen nagy és hatásos segítséget nyújtanak a hiperaktív faggyúmirigyek működéséből fakadó bőrproblémájuk kezelésére, a vonzóbb külső érdekében használni fogják. A pattanások, mitesszerek, zsíros, fénylő bőr egyik tininek sem fokozza, az amúgy is folyamatosan változó testtel való könnyű megbékélést. Érdemes tudatosítani bennük azt a tényt is, hogy a tinédzserként használt és a természettel harmóniában megalkotott termékek segítenek az egészséges bőr megalapozásában, ami az egész további életükre kihat. A legfontosabb a rendszeres, gondos bőrtisztítás jól megválasztott letisztító géllel vagy természetes hatóanyagokban gazdag SLS mentes folyékony szappannal. A szilárd szappanokat célszerű kerülni, ugyan úgy mintha paraffin viaszos vagy olajos arcápolókat!


A BIOLA természetesen a fiatalokra gondolt, amikor megalkotta a nekik szánt natúr és bio kozmetikumait, hogy a serdülőkor ne csak a nehézségekről szóljon. 


NATURISSIMO – CITROMFŰ – FŰZFA TINI ARCLEMOSÓGÉL


A zsíros, problémás bőrre a citromfű, a fűzfa, a csombord és a cickafarkfű kivonatával, allantoinnal,  E -, B3 -, valamint H vitaminokkal és panthenollal. Bőrkímélő felületaktív anyagai hatékonyan tisztítják a zsíros, aknés bőrt is. A paradicsom kivonata, a ciprus illóolaja, a panthenollal és E-vitaminnal a faggyúmirigy működés normalizálását támogatja. A bőrfelület hidratáltságának megőrzését is támogatja.


NATURISSIMO – TINI GÉL


A pattanásos, mitesszeres bőr ápolására alkalmas gél, mely a faggyúmirigyek működésének szabályzását, a zsiradéktermelés normalizálását elősegítő gyógynövényeket, E-, és H vitaminokat is tartalmaz. Kiválóan alkalmas a kamaszkori bőrproblémákkal terhelt bőrfelület egyensúlyba hozatalára és hidratálására. A felhasznált kakukkfű és szurokfű gyógynövények illóolajai segítik a megfelelő bőrhigiénés állapot kialakulását.


NATURISSIMO – SZÁZSZORSZÉP NAPPALI ARCÁPOLÓ GÉL


A kevert és a zsíros bőr hidratálására, ápolására kifejlesztett natúrkozmetikai készítmény. A faggyúmirigy működésének normalizálását és pórusainak összehúzódását segítő, mattító hatóanyagokkal készülő zsírmentes gél. Az illatos ruta, a homoktövis kivonatának hatóanyagai, a H- és A-vitaminok, valamint az aloe kellemesen tónusos, harmonikus bőrállapot kialakulását segíti.