A természetes serdülőkori arcápolás rutin pár lépésben


A fiatalok szépségápolási és szépségmegőrző arcápolási rutinja nem bonyolult, még nem igényel annyi hatóanyagot, mint egy idősödő bőr, így könnyebb rávenni őket pár lépés megtételére annak érdekében, hogy a tinédzserkorban is sugárzóan szép bőr mosolyogjon rájuk vissza a tükörből.


Első és kihagyhatatlan eleme az arcápolásnak a „Tisztítás”. Aminek aranyszabálya, hogy az arctisztító kozmetikum megfelelő mértékben legyen képes a szennyeződések, a felesleges faggyú maradéktalan eltávolítására, miközben annyira gyengéd, hogy a bőrgát egyensúlyát nem bontja meg. Egy jó arclemosó gél segítséget nyújt ezek megtételében.

Amennyiben sminket is visel a bőr, a legjobb választás a micellás virágvíz használata.


A második eleme az arcápolási rutinnak a „Hidratáló arcápoló”. A megfelelő védelmet biztosító bőrbarrier meglétéhez és annak védelméhez nélkülözhetetlen már ebben az életkorban is a hidratálás. Ami megakadályozza a bőrt irritáló és károsító anyagok bőrbe jutását és egyben gátat szab a bőr víztartalmának elvesztésének. A megfelelő hidratáló anyagok ezt a védelmi vonalat erősítik és állítják helyre. Ugyanakkor a hormonális egyensúlytalanság miatt növekedő faggyúmirigyek és azok által fokozottabban termelt zsír termelődésének csökkentésére szüksége van a bőrnek olyan természetes anyagokra is, melyek mindezt szabályozni képesek. Vagyis az arctisztítást kövesse egy hidratáló kozmetikum használata, amihez legideálisabb választás egy géles állagú termék kevés olajjal.


Ahhoz, hogy a bőr egészségesen működjön, természetes forrásból származó anyagokra van szükség, amelyeket a BIOLA örömmel zárt természetes kozmetikumaiba a tinik bőrápolásának érdekében.


BIOLA – BIO TEAFAOLAJOS ARCTISZTÍTÓ GÉL


Csodás eredményeket tapasztaltam a családomban a serdülő gyerekeknél: sokkal tisztább és szebb lett a bőrük!

Speciálisan bőrkímélő felületaktív anyagai hatékonyan tisztítják és hidratáltabbá teszik az érzékeny, zsíros-problémás bőrtípust is, mely a tinédzserkorra jellemző. Ehhez járul hozzá a lenmag kivonata, mely segítséget nyújt  a gyulladáscsökkentésben és a kellően hidratált bőrérzet kialakulásában. Természetes illóolajok keverékével diszkrét, friss illatú és támogatja a megfelelő bőrhigiénés állapotot; továbbá segíti a bőrregenerációt.


NATURISSIMO – TINI GÉL


A pattanásos, mitesszeres bőr ápolására alkalmas gél, mely a faggyúmirigyek működésének szabályzását, a zsiradéktermelés normalizálását elősegítő gyógynövényeket, E-, és H vitaminokat is tartalmaz. Kiválóan alkalmas a kamaszkori bőrproblémákkal terhelt bőrfelület egyensúlyba hozatalára és hidratálására. A felhasznált kakukkfű és szurokfű gyógynövények illóolajai segítik a megfelelő bőrhigiénés állapot kialakulását.


BIOLA - BIOBÍBORKA ARCÁPOLÓ GÉL


Szakértője az érzékeny és problémás tini bőrnek, kiváló bio arcápolója lett a kamasz lányomnak!

Nappali hidratáló gél antioxidáns bioaktív komplex, zsíros és kevert bőrre, esszenciális bőrtápláló olajokkal, hyaluronsavval és vitaminokkal. Bíbor kasvirág, csipkebogyó és zöld tea kivonatokkal. Kis mértékben a napfény ártalmaitól is segít óvni a bőrét.

Bőröregedés elleni bioaktív komplexet, a bőr fiatalos tónusát támogató hatóanyagok széles skáláját tartalmazza. Esszenciális zsírsavakat tartalmazó, kis mennyiségű növényi olajokkal készül, ezért a kevert és zsíros, problémás bőr ápolására is alkalmas. Az A-, C-, B3-, B6-, E, H-vitaminok, a folsav, a zöld tea, a csipkebogyó és a homoktövis multifunkcionális antioxidánsokkal segíti bőrének táplálását.