A koszmóképződés megszüntetésének természetes segítőtársai!


 Sok édesanyában riadalmat kelt, amikor először találkozik babája, kisgyermeke fejbőrén a koszmó jelenségével. Ami tulajdonképpen a szeborreás dermatitisz, az arc- és a hajas fejbőr, gyulladással és hámlással járó megbetegedése pici korban. Amit a faggyúmirigyek fokozott működése okoz. Kialakulhat a szemöldöknél, a fül mögött vagy akár a testhajlatokban is. Túlzott aggodalomra azonban nincs okunk, mert az esetek legnagyobb hányadában spontán gyógyuló folyamatról beszélhetünk. Milyen tüneteket észlelhetünk megjelenésekor? Sárgásbarna, zsíros, vastag, pörkös felrakódás képében láthatjuk e jelenséget.

Kialakulása alkati és életkori sajátosság, nem a kellő higiénia hiánya okozza. Fontos azonban megfelelően kezelni annak érdekében, hogy ne sebesedjen ki, esetleg nehogy felülfertőződjön a bőrfelület.

Fürdetés előtt célszerű, ha növényi olajjal vagy gyógynövényes babaápoló olajjal kenjük be a problémás bőrfelületet, majd egy jó negyed órás várakozási idő után mossuk meg a gyermek haját koszmóképződés kialakulását mérséklő samponnal! A koszmót nem kapargassuk, hagyjuk hatni az olajat, ami beszívódik a bőrbe és fellazítja a felrakódást. 

BIOLA - BIO GYÓGYNÖVÉNYES BABA TESTÁPOLÓ OLAJ 

Az érzékeny babák és kisgyermekek, illetve a nagyon zsírhiányos bőrű felnőttek számára fejlesztett bőrregeneráló olaj. A körömvirág, a kerti ruta, a közönséges cickafark, valamint az orvosi zsálya gyulladáscsökkentő és hámosító hatású kivonataival hozzájárul az érzékeny bőr ápolásához, védelméhez. Hatóanyagai által mérséklődik a koszmó képződése! Remekül bevált babák és kisgyermekek masszázsához is.

BIOLA FOR BABY – CALENDULA BABAFÜRDETŐ

Gyengéd bőrtisztító babafürdető már az első napoktól így élvezetes a fürdőzés! Bőrregenerációt elősegítő és a hajképződést támogató E- és B5-vitaminnal, az édeskömény, a körömvirág és a bíbor kasvirág kivonatával készülő termék, damaszkuszi rózsavízzel finomítva, valamint bőrápoló jojoba olajjal gazdagítva. Az orvosi zsálya allergénmentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását és alkalmazása mellett mérséklődik a koszmó képződés is!