A férfiak téli bőrápolás a természetesség jegyében

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a férfiak nagy hányada elegánsan fordít hátat a bőre kellő mértékű ápolásnak. Sokaknak az arcápolás kimerül a borotválkozás körüli teendőkben. Pedig a téli hideg idő beálltával számukra is épp olyan fontos a bőr védelme, mint a nők esetében. Pláne annak fényében, hogy a borotválkozás amúgy is extra terhet ró az erősebbik nem bőrére, lévén gyakorlatilag felér egy peelingezéssel.

Különösen igaz ez azoknál, akik valamilyen téli sportot űznek a szabadban, kitéve bőrüket a napfény, a hideg időjárás okozta kellemetlen hatások megsokszorozódásának. Megemlítendő, hogy szeles, hideg időben már 4 celsius fokos hőmérsékleten is fagyási sérüléseket szenvedhet a bőr! Ne feledjük a hegyvidéken az UV sugárzás sokkal erősebb, mint a síkvidékeken. Valamint a hóról, jégről visszaverődő napsugarak felerősödve hatolnak a bőrbe, megfelelő védelem nélkül. Az UV – A sugarak útjában nem képez akadályt a felhőréteg! Ezért kiemelten fontos azon urak számára a fényvédő krémek használata, akik a téli sportok szerelmeseinek vallják magukat. A BIOLA fényvédő biokozmetikumaival maximális védelemben részesítheti a ruha oltalmát nem élvező testrészeit síelés vagy korcsolyázás alkalmával is.     

A megfelelő, természet ihlette bőrápolással és fényvédelemmel elejét vehetjük a bőrproblémák kialakulásának és szabadon élvezhetjük a tél örömeit. A kinti téli mínuszok mellett a zárt helységekben a fűtés és az alacsony páratartalom is hozzájárul a bőr víztartalmának csökkenéséhez, a bőr szárazságának kialakulásához. A bőr állapotának megfelelő nappali hidratáló készítmény mellett, télen ne feledkezzünk meg a bőr éjszakai regenerálásáról sem! A férfibőr védelmi rendszerének megfelelő működéséhez is szükség van természetes eredetű alap - és hatóanyagokra, melyet natúr – és biokozmetikumaink biztosítanak az Ön számára. Amennyiben nem vagyunk tisztában azzal, mit igényel bőrünk, kérjünk biokozmetikusi segítséget!                                                                                                          A már említett borotválkozás során is olyan készítményeket használjunk, melyek nem borítják fel a bőr természetes egyensúlyát a szervezetet terhelő vegyi anyagokkal. A BIOLA ezen készítményei amellett, hogy megkönnyítik a borotválkozást és az utána következő ápolást, elősegítik a bőr megújulását, valamint védelmét a hideg téli időszakban is. 

Bármely bőrtípus borotválkozás utáni ápolására ajánljuk. Az ázsiai gázlófű-, a varázsmogyoró-, az aranyvesszőfű, az édesgyökér- és az orvosi somkóró kivonatok elősegítik a bőr regenerációját. A kamilla kivonata es a menta illóolaja a megfelelő bőrhigiénés állapotot támogatja.

Bőrkímélő glükozidos tenzidekkel pumpás, hajtógáz nélküli habképzéssel megfelelően puhítja a szőrszálakat. Teafaolaj, eukaliptusz és természetes illóolajokból készült parfüm valamint a menthol segítik a higiénikus bőrállapot fenntartását és az üde bőrérzet kialakulását. A gyulladáscsökkentő hatásáról ismert cickafarkfű és édesgyökér kivonata, valamint a centella és aranyvesszőfű kivonta, továbbá az allantoin, a B5-provitamin, és E-vitamin támogatja a bőrregenerációt.

Könnyen felszívódó after shave balzsam, amely a száraz és érzékeny bőr megnyugtatását és regenerálását segíti elő. Az orvosi zsálya, kamilla-, és aranyvesszőfű kivonatot, valamint hűsítő mentolt és megfelelő bőrhigiénés állapotot elősegítő teafaolajat tartalmaz. A jojoba, makadámia-, tamanu olajok és a shea vaj, valamint az E- és B5-vitaminok támogatják a komplex bőrápolást. Az Aloe juice, a hamamelisz és a narancs gyümölcsvíz a fiatalosan tónusos, hidratáltabb bőrállapot kialakulását segíti.