A BABAFÜRDETÉS

 

A szülés után a kórházból hazatérve sok édesanyának a fejében fordul meg a baba fürdetése kapcsán az a központi kérdés, hogy “Miként csináljam?” Pláne jól! Tanácstalanságunkban fordulhatunk édesanyánkhoz, már gyermekes barátnőnkhöz, de előfordul az is, hogy a segítség sehonnan sem érkezik. Ezért pár tippel szeretnénk hozzájárulni a magabiztos rutinosság mielőbbi elsajátításához.


A babafürdetés egyik legfontosabb eleme, hogy kerüljük a pici babák kockázatosabb kémiai, vegyi anyagokkal való találkozását! Kizárólag olyan természetes alap és hatóanyagokkal készülő babakozmetikumokat használjunk, melyek nem tartalmaznak irritatív vegyi szemléletű összetevőket, hanem természetes forrásból merítik gyengéden tisztító és egyben ápoló alkotóelemeiket.


A köldökcsonk leeséséig (2-3 hetes kor tájékán) kevés vízben, fürdőszivacsra téve, a karjainkkal jól megtámasztva nyújtsunk kellő biztonságérzetet szemünk fényének. A pici víz azért szükséges, mert a köldökcsonkot nem érheti víz. Bőven elegendő pár perces fürdés, így a baba sem hűl ki, a bőrét sem éri hosszú ideig a víz, így az nem szárad ki. Az első hetekben lehet, hogy az ajánlott fürdetőszer fele is elég a vízbe adagolva! Közvetlenül ne vigyük fel a baba bőrre a fürdetőket!


Igazából csak a nemi szervek, a popsi és a hajlatok igényelnek alaposabb átmosást. Készítsünk a kezünk ügyébe minden szükséges dolgot, egy másodpercre se hagyjuk a babát felügyelet nélkül! Fontos a megfelelő vízhőmérséklet, ami 36-37 celsius fok körüli általánosságban. Mivel a picikék nem egyformák előfordulhat, valamelyik inkább a meleg valamelyik inkább a hűvösebb vizet kedveli, figyeljünk a babánk jelzéseire. A fürdető helység levegőjének a hőmérséklete is lényeges, a baba ne fázzon a vízből kivéve, lévén hőszabályozó rendszere alakulóban van még ebben a korban. Ideális léghőmérséklet a 24-25 celsius fok ez esetben.

A koszmó elkerülése miatt a fejbőrt is érdemes minden fürdetés alkalmával gyengéden átmosni!


Amennyiben a legtermészetesebb és legbababarátabb megoldásokkal szeretné kényeztetni csecsemője bőrét, válasszon a BIOLA babáknak fejlesztett kozmetikumai közül!


NATURISSIMO: HERBAL BABA KRÉMHABFÜRDŐ


Kíméletesen tisztítja a baba bőrét. A makadámia olaj utánzsírozó hatásán túl a mandulatej hidrolizátuma, a B5- provitamin, a B3-vitamin és az allantoin segíti a hámregenerációt. A csicsóka, az édesgyökér és a körömvirág kivonata a bőrregenerációt támogatják. A cédrus allergénmentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását.


BIOLA- LEVENDULÁS BABAFÜRDETŐ


Hatékony és kíméletes bőrtisztító babafürdető. Bőrregenerációt elősegítő és a hajképződést támogató vitaminokkal és gyógynövények kivonatával készül. A csicsóka, a bíbor kasvirág, és a levendula kivonatát, valamint bőrápoló jojoba olajat tartalmaz.


BIOLA: CALENDULA BABAFÜRDETŐ


Már az első napoktól ajánljuk! Hatékony és kíméletes bőrtisztító babafürdető. Bőrregenerációt elősegítő és a hajképződést támogató vitaminokkal és gyógynövények kivonatával készül. A csicsóka, bíbor kasvirág, és levendula kivonatát, valamint bőrápoló jojoba olajat tartalmaz.


BIOLA: BIO JOJOBÁS BABA FÜRDŐESSZENCIA


Már az első napoktól ajánljuk! Kíméletesen tisztítja a bőrbarát detergensekkel az érzékeny bőrt is. Már kisgyermek kortól használható. A bőrápoló jojoba olaj és a B5 vitamin segíti a bőrregenerációt és a hajképződést is. A csicsóka, a bíbor kasvirág, levendula és izsóp kivonatának bőrnyugtató relaxáló hatóanyagai kiteljesítik. A cédrus allergén mentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását.