A bababőr tényleg más?


Amikor egy baba bőrére gondolunk egyből a puha, selymes és rugalmas jelzők jutnak eszünkbe, ugye? Nos ez nem feltétlenül igaz, mert az újszülött bőre funkcionálisan és szerkezetileg fejlődik az első évben és bizony hajlamos lehet kiütésekre, kipirulásra, szárazságra, sőt akár pattanásokra is. Ezért nekünk szülőknek különös gonddal kell eljárnunk, hogy megvédjük a baba finom bőrét az esetleges allergénektől és irritáló tényezőktől, beleértve az időjárás okozta körülményeket, a színezett ruhák és más a bőrrel érintkező anyagokat is.


Bár a baba bőre ránézésre ugyanúgy nézhet ki, mint a felnőtteké, bizonyos szempontból mégis más és más. A csecsemő bőre vékonyabb és érzékenyebb. A kültakaró, a bőr elsődleges védelmi vonala alakulóban van, és könnyen károsodhat, különösen a baba életének első négy hetében.


A csecsemőknél a bőr mennyisége térfogatra nézve nagyobb, mint a felnőtteké, ugyanakkor ehhez képest kevesebb a bőr alatti zsírszövet. Bőrük víztartalma magasabb, és ezt a vizet gyorsabban veszíti el, mint a felnőtt bőr, így könnyen és gyorsan kiszáradhat. Ezen különbségek miatt fontos, hogy a babák bőrét különös gonddal kezeljük, és csak a nekik szánt természetes és a bőrük működését támogató natúr - illetve biokozmetikumokat használjuk a testápolás során.


Az első pillanattól kezdve tegye a legjobbat csecsemője bőrével és használjon BIOLA babaápolási szereket, annak érdekében, hogy az egészséges is maradjon!


BIOLA FOR BABY – CALENDULA BABFÜRDETŐ

Már az első hónapoktól szuper-gondos bőrtisztítást végezhetünk vele, mert ez a BIOLA cég egyik legkíméletesebb babafürdetője.

Gyengéd bőrtisztító babafürdető. Bőrregenerációt elősegítő és a hajképződést támogató E-, B5-vitaminnal és gyógynövények kivonatával készül. Az édeskömény, a körömvirág és a bíbor kasvirág kivonatát, valamint bőrápoló jojoba olajat tartalmaz.


NATURISSIMO FOR BABY – GYERMEK ÉS BABA KRÉMHABFÜRDŐ

Kíméletesen tisztítja a kisgyermekek bőrét. A jojobaolaj utánzsírozó hatásán túl az édesgyökér, a mandulatej hidrolizátuma, a B5 - provitamin és az allantoin támogatja a hámregenerációt. A cédrus allergénmentes illóolaja segíti a higiénikus bőrállapot fenntartását. Ha két kisgyermekünket egyszerre hagyjuk játszani a fürdővízben, akkor ez kíméletes a bőrüknek is és igazán kellemes pancsolás lesz!